CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

17 mars 2008

Måndag.

Surtant och gnällig son.

Idag åkte vi och hälsade på Hampus mormor på hennes jobb lite. Tog bussen (såklart, eftersom jag inte direkt går till stan) När jag ska kliva på så sitter det en tant med rollator på barnvagn/rullstol/rollator platsen... Brukar inte vara några problem annars utan man får lätt plats med både vagn och rollator om man inte sitter där så klart. men denna surtant vägrade flytta sig! Hon sa åt mig att det är först till kvarn och jag kunde ta nästa buss om jag inte kunde nöja mig med att ställa vagnen mitt i gången...!! Altså jag blev så paff bara av det uttalandet men förklarade lugnt att jag såklart inte kunde ställa vagnen mitt i gången, dels eftersom den kan "glida" iväg och dels för att det förmodligen skulle kliva av och på fler människor under dom 1o min jag skulle åka... Surtantens vännina satt några säten bakom och ropade att hon skulle lämna kärran och komma å sätta sig med henne, men hon höll stenhårt på att det var "först till kvarn" och hon skulle inte flytta sig för "någon jävla ungdom"... härregud jag höll på att gå i bitar av ilska. Tillslut fick chauffören komma bak och förklara för henne att vagnen såklart inte kunde stå mitt i gången och att platsen hon satt på var till för att 'parkera' på... Så efter mycket om och men flyttade hon sig. Men det var högljuda protester. Ja va säger man? Slutar då aldrig förvånas över folk!
Men på mammas jobb blev vi iallafall bjudna på lite fika och blev genast på bra humör. Hampe charmade som vanligt alla (ja, nästan iallafall).
När vi ändå befann oss i Forsa så tog vi en prommis och hälsade på Pappa och syrrorna (min pappa och mina syskon) med. De va ett tag sen. Men Hampus verkar inte trivas där :( Han är så gnällig jämt när vi är där och hälsar på. Blir förtvivlad så fort jag lämnar honom ensam med dem en sekund. jättetråkigt. Men han träffar dem ju inte så ofta heller iofs, och han känner säkert av vibbarna... Men tycker det är så tråkigt för min pappas skull. Vill ju att han ska vilja vara med sin morfar... Men men, de växer väl bort eller nåt förhoppningsvis!
Sen är det så tråkigt, för de känns som jag blir trackad för allt jag gör med Hampus också... Det är mitt "fel" att han vände sig tidigt, att han satt tidigt och att han förmodligen snart kommer att gå. Som att jag skulle ha kunnat tvinga fram det hos honom. Hade han inte velat eller kunnat sitta/stå/gå så hade han ju inte kunnat göra de heller... sånt kan man ju inte stressa fram... men så låter de, att jag "gjort honom stor för fort" :( Barn är olika! don utvecklas och lär sig saker olika fort! Men å andra sidan behöver man ju inte hämma deras utveckling heller! Jaja, det är bara att ignorera... Jag vet vad som är bäst för mitt barn! Och jag VET att han skulle svettas ihjäl om jag skulle bylsa på honom så mycket kläder och filtar och doningar som vissa mammor gör! Så de så ;)

De va allt för idag.
Nu lockar tvn!

Kram å puss !

1 kommentarer:

Ami sa...

Heja på Vännen! Stå emot! Trots att det är tråkigt att höra att Hampus blir stor "för fort" så är det den här takten han har valt. Du kan som sagt inte göra något åt det.

Massor med kramar till er.

Mamma/mommen