CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

16 april 2008

[ Back ]

Japp, då var vi tillbaka hos K i Skara igen då! mycket trevligt.
Hittade ett jättebra tåg som gick raka vägen från Hudiksvall till Skövde utan byten.
De var verkligen skönt med tanke på att jag förutom Hampus i bilstolen och vagnen hade en hel del packning med mig denna gången.
Men nå trevligt bemött blev man inte av sj-personalen eller passagerare denna gången..!
När jag klev in i den vagn vi skulle sitta insåg jag att det inte fanns plats för barnvagnen i den delen utan den enda "vagnparkeringen" som fanns var i andra änden. Men eftersom man knappt hinner kilva ombord på tåg i vanliga fall så hann jag ju såklart inte krångla mig ut igen för att komma till andra änden av vagnen så en konduktör visade att jag kunde ställa vagnen i bistron så länge istället... När tåget senare började rulla och samma konduktör kom och skulle klippa min biljett så talade hon om för mig att "om man ska ut och åka tåg så får man planera lite. Och man bör då skaffa sig en liten "resevagn". För tågen är inte gjorda för at få plats med massa vagnar och annat dylikt!" Vad säger dom till dom som sitter i tex rullstol då? "Ja välkommen ombord, men du får sitta i bistron denna resa eftersom du inte skaffat dig en såndär liten behändig "resestol"! " Satte oss sen till rätta på våra platser. Hampus och jag hade egentligen våra platser mitt emot varandra vid ett bord med fyra säten. Men eftersom jag såklart inte kunde ha honom själv på ena sidan bordet så satte jag honom på fönsterplatsen bredvid mig istället. I gävle kom "ägaren" till fönsterplatsen ombord. Och hon hade minsann fått en fönsterplats när hon bokat så den skulle hon ha! Jag fick snällt flytta hampus stol till andra sidan bordet och sedan ta honom i knät, eftersom jag, som sagt, inte kunde sätta honom själv på den sidan.
Den surpuppan klev till min glädje av redan på Arlanda, så jag kunde då flytta tillbaka Hampus.
Trodde allt var frid och fröjd tills vi skulle lämna sthlm. Då kliver det ombord två småbarnshatande tanter istället. Hampus fick visserligen sitta kvar på platsen vi "lånat" men så fort han gav ifrån sig minsta ljud så möttes jag av onda-ögat och suckar, och tillslut sa den ena att hon minsann var tvungen att sova lite innan han skulle jobba i göteborg. Jag förklarade lugnt att detta inte var någon tyst vagn och att hon hade kunnat välja det när hon bokade biljett om hon velat sova. Då drog hon jackan över huvudet och tjurade istället. Och jag måste tillägga att Hampus inte alls var högljud eller något annat, men visst ger han ifrån sig ljud ibland. Han är ett barn! Uh ja blir så less på folk.

Jaja, nu är vi iallafall framme.
Igår gjorde vi inte mycket, hade bara en hemma-mys dag/kväll med Thaimat! mm! me like!
Sen vid 22 gav sig K i vanlig ordning iväg till jobbet. Och jag, ja jag somnade i vanlig ordning framför tv:n.
Men tog mig tydligen på något sätt till sängen, för där låg jag iallafall när jag vaknade. Kommer inte ens ihåg att K hade kommit hem på morgonen. Men han låg oxå där! Jag var nog helt slut efter resan.

Idag har vi bara njutit av värmen ute och tillvaron. Trivs så bra i detta sällskapet. Och sällskapet verkar trivas rätt bra med oss oxå, å de känns underbart. Kanske blir det till och med flytt norrut för K till hösten! Awii :)
Vi tar en dag i taget och ser vad som händer och sker. Det är ju alltid bäst att leva i nu:et, men det är kul att drömma och 'planera' lite inför framtiden med :)

Nu ska jag slänga mig i soffan och somna till sex and the city!

take care!
Kram å puss!

0 kommentarer: