CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

06 maj 2009

[ Hur får vi stopp på detta? ]

Åh jag blir så trött.
Hampus har hamnat i en riktig trotsperiod nu. Det räcker med att jag ger honom en blick så han förstår att han gjort fel, då lägger han sig på golvet och skriker i falsett. Jag får tjata på honom HELA tiden att inte slita och dra i Ozzy, men allt glöms efter några sek. och sen är det samma sak igen. Han växlar mellan att vara världens góaste till att bli jättesur på en sekund och sen tillbaka igen. Och i stort sett allt handlar om Ozzy. Ozzy i sig gör ingenting. Han är hur tolerant som helst. Helt otrolig lugn och tar bara emot allt. Men Hampus ger sig inte. Han slår och till och med sparkar ibland, han kastar grejer på och efter honom och kör på honom med sina bilar. Han får aldrig ligga själv på sin dyna för Hampus är där och klättrar hela tiden. Det är SÅ påfrestande att alltid behöva ha ständig uppsikt och säga “nej nej ” “aj aj” “låt Ozzy vara” osv. EN MILJON gånger om dagen!
Jag blir helt slut av detta.

Ingen som inte är med oss dygnet runt kan förstå att Hampus blir så trotsig ibland. Han är lugnet själv när man inte är hemma.
Han är så duktig med allt och förstår så mycket. Han är jätte duktig att be om saker och göra sig förstådd. Han sover HUR bra som helst under nätterna och jag är aldrig orolig att ta med honom någon stans för han sköter sig alltid såå bra när vi är iväg.
Och jag blir alltid lika stolt.
Det är just det här med Ozzy som jag inte vet hur jag ska hantera.
Och oron finns även när det gäller Bebis.
Tänk om han blir lika dan mot den lill*?
I början har vi sagt att Hampus kommer att få komma i första hand han kommer att få hjälpa till och vara med i det mesta just för att förhindra svartsjuka och jag hoppas det kommer att funka.

Men hur ska vi få det här med klängandet på Ozzy att sluta.
Hur får man honom att förstå att det inte är okej?!
Jag förstår att han testar våra gränser HELA tiden.
Men det har varit såhär nu så länge jag kan minnas och varken vi eller Hampus mår bra av detta tjat hela tiden… Andra saker som han “testat” oss med förr har han slutat upp med så fort man slutar tjata på honom. Vi har helt enkelt avlett honom och tillslut är det inge kul längre. Men när det gäller Ozzy så kan jag inte bara “rida ut” det hela eftersom jag inte vill riskera att Ozzy ledsnar och säger ifrån själv…

 

OJ det blev långt dehär… Sorry.
Men var tvungen att skriva av mig lite!


Later!

0 kommentarer: