CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

25 maj 2008

[ Mors Dag ]

Ja tänk... idag har jag blivit uppvaktad på Mors Dag! Alla mammors dag är även min dag nu för tiden! Känns härligt! :) Blev lite fika och pressenter hos mamma. Och sen spenderade jag och Hampe hela dagen där på gräsmattan på en filt i solen respektive skuggan. Äntligen lite skönt väder igen. Fast de skulle visst bli sämre imorn.. jaja.. Nån gång kommer den väl till norrland med... sommaren!

Är lite nervös. Vet inte varför jag är det egentligen. Men jo, jag är det.
Imorgon ska jag och Hampus ner till familjecentralen och träffa en tjej från Familjeenheten eller va de nu kan tänkas heta. Ja iallafall. Jag har med hjälp av en kurator som funnits med på mammagruppen ansökt om stödfamilj för mig och Hampus.
En stödfamilj är en familj eller person dit Hampus kan få komma, några timmar, en dag, ett dygn eller hur man nu lägger upp det, ibland. Kanske en gång i månaden eller så. En sorts avlastning för mig ska det väl vara. Grejen är den att jag känner mig som världens sämsta mamma över detta. Dels så känns det jobbig för att jag inte vill att folk ska tänka att jag inte klarar att ta hand om min son. Eller ännu hemsakre, att jag inte vill ta hand om min son... Men att vara ensamstående utan så mycket hjälp tär väldigt mycket på krafterna. Självklart hjälper min mamma mig så mycket det bara går. Men hon har jobb och ett eget liv. Och så vill jag att mamma ska få vara mormor, bara mormor och inte någon "hjälpreda".
Anledningen att jag sökt detta (utan att vara riktigt säker på om jag gjort rätt, som ni märker) är att Hampus ska få komma ifrån och göra något kul med någon annan ibland. Samtidigt som jag kan få lite ensamtid, som man faktiskt behöver, för att kunna vara en glad och pigg mamma, har jag märkt. Men kan inte komma ifrån alla dessa känslor jag har över att vara en dålig mamma pga detta.
Jag älskar och avgudar min son mer än något annat.
Men jag måste väl inse, jag är ingen super-kvinna som klarar allt helt själv.
Ibland måste man väl våga be om hjälp. Utan att behöva känna sig usel... Men det är svårt.
Usch. Jag hoppas detta blir bra!Jag älskar dig mest av allt min skatt!


1 kommentarer:

Agnieszka sa...

Du är ingen dålig mamma för att du vill ha lite avlastning ibland, det vill jag med ha, men jag bor ju med Novas pappa så han tar ju henne när jag inte orkar.
Du är en toppenmamma!