CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

08 oktober 2009

[ Varför vill man inte dra ut på tiden istället?? ]

Förstår inte, nej jag förstår inte… 
Har skrivit om det förr och nu kommer det igen! Eftersom jag läser om det överallt på diverse familjeforum osv.. Varför vill man “göra” sina barn äldre än vad dom är?! Vad är vitsen? Är man rädd att ens bebis ska vara “sen”?! Inte utvecklas i samma takt som ALLA andra (som det ofta låter) Härregud. Det jag och många 2-barnsmammor (vissa förstagångs mammor också säkert) med mig vet är att tiden går så ruskigt snabbt iallafall. Snart är den lilla bebisen inte någon bebis längre och man ångrar sig fruktansvärt att man inte njöt och tog tillvara på den tiden bättre. Missuppfatta mig rätt. En 2 årig är underbar på alla möjliga sätt han med…Men den där speciella bebistiden kommer aldrig tillbaka. Minns att jag med Hampus längtade till han skulle sitta upp och sen resa sig, när han reste sig längtade jag tills han skulle krypa, när han sen kröp längtade jag till att han skulle gå, prata, BÖRJA PÅ DAGIS..osv. Varför längtade man efter det? Varför ville jag att den tiden skulle springa förbi? OKEJ om man ser fram emot att se alla framsteg, det är en sak, vem gör inte det. Men det jag undrar; Vad är det för problem när folk måste tävla om vems bebis som är “tidigast”? Och varför vill man sätta en liten bebis i stol, sittvagn, gåstol osv så tidigt som möjligt? Dom är för små för det hur stadiga dom än är i nacken!!
Den dagen kommer, snabbare än du tror iallafall!
Tycker synd om de hysteriska mammorna inte inser vad dom går miste om! Eller förmodligen redan gått miste om trots att deras lilla (stora, i deras ögon) bebis bara passerat en eller två månader!

Ser inte ner på nån nu, alla gör som dom vill med sina barn inget snack om saken. Men snälla… Säg inte om ett år “oj vad man saknar bebistiden” om du inte tagit vara på den!

1 kommentarer:

mamma sa...

Väldigt bra skrivet! Håller fullständigt med. Man måste försöka leva i nuet när det gäller småbäbisar, för som sagt, tiden kommer inte tillbaka.

Massa Kramar