CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

01 augusti 2008

[ Bert-land är nu vårt hem ]

Japp japp, flytten är klar. Alla grejor är på plats och lägenheten börjar nu ta form.
Känns skönt att allt är klart. Men smatidigt vemodigt att lämna allt... Men det kan vara bra med lite miljöombyte nu ett tag och så kommer vi ju tillbaka! =)

Resan mellan Hudik och Skara med flyttlasset gick inte helt smärtfritt.
Var meningen att vi skulle komma iväg vid nio men när vi började lasta kärran och bilen insåg vi att det aldrig skulle funka. Kl 11:30 var bilen tankad och vi var på väg. Men ändå lämnades lägenheten ostädad så min goa mamma hjälpte mig att göra klart det efter vi åkt.
Ken som körde bilen skulle jobba samma kväll kl 18. Men eftersom det tar ca 7 timmar att åka så klaffade inte det heller. Han fick skippa jobbet. Krirstian lika så. Vi hann åka ca 4 mil innan pressenningen som var spänd över lasset började blåsa av. Vi fick stanna mitt på E4 mellan Hudik och Söderhamn för att fixa det så gott det gick. Sen åkte vi in på första bästa mack och köpte 30m rep som vi surrade fast allt med.
Sen bar det iväg igen.
Efter den stressiga morgonen beslöt vi oss för att stanna till på Gävle Motorstadion och köra lite Gocart som plåster på såren =)

En timme senare fortsatte vi resan mot Skara.
Den molnfria, blåa, soliga himlen började helt plötsligt ändra skepnad, det blev mer och mer moln... mörka moln. I Hallstahammar stannade vi för att äta och där får vi höra att det är ett grymt oväder i örebrotrakten... Jippi! Flyttlasset var inte det minsta vattentätt med endast en pressenning på toppen som skulle hindra allt att flyga av. Så det blev att kasta i sig maten och sen in på macken. Där köpte jag den största pressenning jag kunde hitta och ytterligare 30m rep som vi lindade in hela släpvagnen i...! Vilket strul!
Men vi var iallafall på väg igen... trodde vi. Hann väl åka ca 10 min, sen är det stop. ca 100 meter framför oss har det skett en dödsolycka. Vi blir stående på E18 med ett inkommande åskoväder... Jag som är totalt livrädd för åska!
Ca en timme blev vi stående på vägen. Det var iallafall försa gången jag satt på ett mittenräcke. de kan ju vara värt att nämnas ^^ Hampe tog även 15 steg på raken för första gången där på vägen :) Men sen började "proppen" lösas upp och vi kunde åka förbi olyckan och vidare mot slutdestinatin Skara. Vi kom fram vid 21 och ca 22 var allt instuvat i lägenheten.
PUH* vilken dag!

Men Hampus var iallafall helt underbar att ha med. Sov mesta delen av vägen och va bara nöjd. De va väldans skönt.

Så nu är vi här då. I bert-land. Det känns bra! :)
Nu är det ut i solen som gäller.

Later folks!

0 kommentarer: