CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

22 september 2009

[ Skit jobbigt!! ]

http://ulrikalinnealind.files.wordpress.com/2009/05/ledsen.jpgUsch och fy. Idag var det inte alls kul att lämna på dagis.
jag som trodde att det skulle gå finfint på en gång.
Hela förra veckan funkade bra! Men igår följde han med några andra barn för att vinka hejdå i fönstret. Det såg ut att funka bra, men när jag kom för att hämta honom så berättade dom att han hade blivit jätte ledsen och ropat efter mig… :(
I morse var han glad hela vägen till dagis och berättade vad han skulle göra där. Vi gick in i kapprummet och tog av ytterkläderna.
Sen tog han mig i handen och ville att jag skulle följa med in.
Jag sa att jag skulle gå och komma sen igen. Då började hans underläpp darra, tårarna började rinna och han slängde sig om halsen på mig och blev jätte ledsen, sådär riktigt olycklig…!
Älskade hjärtat!
Kände mig så jävla usel som bara lämnade honom där och mina tårar rann när jag gick därifrån

Vet ju att det ofta blir så här, men det gör ont i mig iallafall.
Vet även att han inte är ledsen hela tiden när han är där…
Men usch och fy, nu förstår jag verkligen vad andra mammor menar med att det är jobbigare för en själv än för barnet att lämna på dagis!

Just därför har jag också så svårt att förstå varför man vill skola in en ettåring på dagis? Visst, vissa har säkert inget val.
Men att göra det bara för att göra det.. Nä fy.
En tvååring förstår ju inte varför han blir lämnad sådär, men det går ju ändå att förklara och resonera med honom.
Tänk den stackars lilla ettåringen.
Nej usch! behåll de små, små barnen hemma i den mån det går, de har inget utbyte av dagis i den åldern iallafall! Det sociala den lilla varelsen behöver får han/hon genom sina föräldrar och sin omgivning!
Det blir inget dagis för Novalii heller innan hon är ca 2år!

Detta var ju min åsikt då!

edit: Ska tillägga att Hampus inte heller “behöver” gå på dagis i och med att jag är hemma med Novalii. Men dagiset finns där för honom, endast för honom, inte för att jag ska få avlastning, utan för att han ska få lite egentid och bara leka med kompisar.. Skulle jag märka att det inte funkar så får han mer än gärna vara hemma med oss!

3 kommentarer:

mamma sa...

Å jag blir tårögd när jag läser ditt inlägg. Jag vet ju hur Hampus kan se ut när han är förtvivlad. Men av detta kommar han att lära sej att mamma går men hon kommer tillbaka.

Massa Kramar

Emma sa...

Ja, uscha.. kan inte vara lätt att lämna "liten" på dagis! :( Mitt hjärta blöder av tanken att lämna Viggo!! Det kommer nog dröja länge bara innan vi har barnvakt åt Viggo... huuua...

Therese Wennström sa...

håller med dig fullständgt. vi vill inte lämna ebba på dagis så tidigt. vi vill, precis som du, att man ska kunna förklara för dom osv och det är ju lite svårt för en 1 åring. tyvärr måste jag ta ut full föräldrarpenning nästan varje månad för att få pengar så jag klarar mig, och så går ju dagarna fortare. men vi kommer göra allt för att skola in ebba så sent som möjligt. föresten, jag gllar din blogg!