CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

09 mars 2010

|| Otroligt va de utvecklas!

Barnen alltså.
Med Novalii händer det någonting varje dag. Ja, det gör det ju med Hampus också, han lär sig små, små grejer varje dag, jag blir så imponerad av hans sätt att koppa samman saker och situationer. Och att han väldig ofta förstår innebörden av olika saker. Här om dagen tittade jag på förlossningskliniken, Hampus kommer in och ser en bebis födas och förklarar för mig att Novalii har bott i min mage, att hon kom ut genom rumpan och att han pussade på henne när hon hade kommit ut! Underbaring!
Han har minne som en elefant och minns saker och händelser från långt tillbaka. Tex saker han gjorde tillsammans med favvo-Maffe i somras! Alltså sommaren –09!
Just för tillfället är han väldigt intresserad av bokstäver, han kan sitta och titta på innehållsförteckningen på ett mjölkpaket och hitta bokstäver han känner igen (bara versaler än)
”Titta mamma, H som i Hampus, G som i Gunnar” kan han helt plötsligt kläcka ur sig och peka på en ytte-pytte liten bokstav :)

Novalii gör mer fysiska framsteg. Den senaste månaden har det hänt massor!  Förutom tänderna som nu äntligen ploppat upp (två i underkäken) så snappar hon upp massor. Jag behöver inte längre kliva upp på natten och stoppa in nappen, de fixar hon själv. Hon håller vällingflaskan när hon ligger och tar pipmuggen själv och dricker när vi sitter vid bordet.
Hon kryper som att hon inte gjort annat och reser sig mot allt, och går utmed möblerna. Pussar och vinkar på beställning och gör tappra försök att klappa händerna även om det mest blir att hon klappar på knäna. Hon knatar runt med lära-gå vagnen i skata mak och kan stå själv på golvet, men mest när hon inte riktigt är medveten om det själv tex om man ger henne en leksak eller när hon ser tv:n :)
När hon står i kryställning ställer hon sig på fötterna, sätter sig på huk och försöker ställa sig, det går däremot inte (om man inte tar henne i handen) utan hon drattar mest på rumpan eller ner på knä igen… Mammama och papapa säger hon till oss och så härmar hon en massa ljud och miner man gör… tex att prutta med munnen, gapa, räcka ut tungan osv…
Hon ligger aldrig ner längre, om hon inte sover då givetvis^^
Det går inte att lägga henne för hon sätter sig upp direkt.
Hamnar hon mot förmodan på mage så sitter hon på rumpan på en sekund… 
Kommer på framsteg hela tiden så det finns garanterat mer…

Det finns inget bättre än att följa sina barns utveckling!
I vilken ordning eller takt det än sker!

Blev långt detta med, men bloggen finns ju här för att även påminna mig om hur och när saker skedde.
Man behöver ju inte läsa allt ;)

 

PICT3768

<3


(skrivet tisdagen 9/3-10 kl 09.01)

1 kommentarer:

mamma sa...

Mommes gohjärtan, åh så jag längtar efter er.

Massa Kramar