CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

13 oktober 2009

[ Bra mat ]

Varken jag eller Kriss är några mästerkockar här hemma.
Jag försöker så gott jag kan för Hampus skull, men det blir inte så varierat som jag kunde önska.. Potatismos hit och makroner dit liksom. Bra tråkigt i längden de också!
Men nu när jag börjat peppa på att komma i form så måste jag ju lägga om kosten också och lägger jag om kosten får hela familjen göra det för jag tänker inte stå å laga massa olika middagar. ;P
Nu menar jag inte att jag ska föda upp mina barn och min man på “bantarmat” men BRA mat mår ju ingen dåligt av.
Så nu sitter jag här, medans barnen sover och letar lite nya recept som kan passa oss alla!
Har ni nåt bra-mat-recept på lager, som ni tror kan passa oss så tas det tacksamt emot! ;)

Jag kan inte räkna points, kan inga GI-värden eller dylikt.
Men med lite sunt förnuft så vet man ju på ett ungefär vad som är bra och mindra bra. Det utgår jag ifrån än så länge.
Sen får jag läsa mig till resten; vad som är bra när och så vidare.


Idag får det iallafall bli något vi gjort förr:
DSC02811 DSC02812
Spaghetti med snabbfräst ruccola
Heter basreceptet från boken :
“Den perfekta smalmaten” av Oscar de Hoog och Fredrik Paulún.
Vi lägger även till kyckling och färska champinjoner Så det blir lite mer middag av det hela.

4 port:
ca 4 msk olivolja
3 vitlösklyftor
2 små röd chili (finhackad)
Färska Champinjoner
Ruccola
salt och peppar
2-3 kycklingfiléer.
240g Spaghetti. (vi kör fullkorn)


Koka pasta enl. anvisning. Skär kycklingen i lagom stora bitar. ca 1 cm tjocka. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen. 
Lägg i champinjoner (delade på fyra) efter en liten stund och stek sen tills kycklingen är klar.
Tillsätt sedan chili och vitlök.
Lägg i ruccolan, rör om snabbt och ta sedan av från värmen.
Blanda ner den färdiga pastan, salta och peppra efter smak.

Klart!

Detta är alltså vår variant av basreceptet som hittas i boken som nämns ovan.

0 kommentarer: