CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 januari 2009

[ Hu-Hu-Hudik ]

En snabb uppdatering.
Vi är framme och välbehållna. Eller ja, anlände ju redan i onsdags! Och resan gick smärtfritt! Idag har vi spenaderat förmiddagen på öppna förskolan,mycket trevligt att träffa alla igen. Hampus är lite hängig dock. Var hos Liz och Victor igår och dom har magsjuka idag... sååå vi får väl se hur detta artar sig. Hoppas hoppas vi klarar oss ifrån det iallafall! Hade ju varit tråkigt om vi skulle vara deckade den korta tid vi är här... Men men inte mycket att göra om det är så. Hampus sover nu och jag sitter och väntar på Maffe, han har tagit ledigt idag så vi skaväl hitta på något skoj när han kommer!
Skriver lite när jag får tillfälle.
Kram å puss!

27 januari 2009

[ Tisdagsnöjet ]

Jaha, då var det bara sova kvar på schemat då!
Allt är fixat så nu ska jag bädda ner mig och titta på det nyaste avsnittet av Andra avenyn… Jaa jag vet, de är pinsamt! Men jag erkänner jag är slav under an såpa å det är såå spännande nu! :-D
Detta är vad jag ser fram emot en tisdag -att få bädda ner sig och kika på nya avsnitt av Andra avenyn!

Natti!

[ 1 dag kvar ]

Wii imorn bär det av till norr igen i nästan 13 dagar!
Bussen går från Skara 08:30 och tåget från Skövde 09:50
Är framme i Hudik redan vid 15 å det känns jätte skönt att komma fram på dagen istället för på kvällen! Ev att det bär av en sväng till Liz som fyller år, imorn kväll! Men vi får se om lille Victor är frisk först! Är inte så nervös för resan än, men de hinner väl komma. Men känns som att vi kommer grejja det fint även denna gång. Får se hur jag känner det när väskan är färdigpackad, ska försöka att inte packa så tungt! De är svårt minsann…

Igår blev det lite “avskedsmiddag” på Kina, det var inte alls fel. Efter en tre rätters så vaggade vi hem. Hampe åt friterad bläckfisk så det nästan sprutade ur öronen, vårrulle var också mumisgt, men glass å banan, de ville han inte ha :-O Knäppis.

Fortfarande SKIT väder… Ska bli skönt att komma iväg och iallafall få se lite snö! Blir nog en sväng till lekparken idag ändå trots regn. Måste “trötta ut” Hampus så han sover gott och är utvilad imorn när vi ska åka, inge kul att ha en grinig liten kille med sig på resan.
Det sista ska fixas idag. Hämta biljetter och införskaffa lite färdkost och mutor ;) De blir nog bra det här!
Ska försöka blogga medans jag är i norr också, men blir nog inte lika ofta eftersom jag vill ta vara på tiden där uppe.

Men glöm inte bort oss för det! ;)

Later!

25 januari 2009

[ Vår dag ]

Hampus vaknade pigg och glad efter en strulig natt och spexade runt hela morgonen….

PICT0998 
Vid 14 tiden förvandlades vårt hem till tatueringsstudio…

PICT1006

…men Hampe lessnade och ville se Byggare Bob istället.

PICT1002

Söta Bessie var såklart också med!

PICT1005

   Hampan fick ett “avslappnande” kvällsbad…

PICT1008 …Och sen var gadden färdig!
och kl 19:30 åkte besöket hem igen.

PICT1014

Slut!
:)

[ Shoppingtrip ]

Igår åkte vi en sväng till Tollhättan. Jag, Hampe Kriss, “farbror Daniel” och Jocke. Daniels idé var att vi skulle besöka Junkyard.se, det gjorde vi. Huga så dyrt det var där! Lite besvikna gick vi därifrån och fick syn på en outlet butik alldeles bredvid, så vi gav det en chans! Åh vilket paradis! Tror vi var där inne i över en timme och “bläddrade” ibland alla kläder. Det fanns hur mycket som helst och jag lovar att “Goldmine Outlet” kommer få fler besök framöver!
Kunde ha spenderat hur mycket som helst… Om jag hade hur mycket som helst ;) Men jag lyckades hålla det till 3 par tröjor!
Och inte att förglömma så fick jag dom här ursnygga dojjorna av älskling! Me love! <3

PICT0993

Idag får vi besök av en kompis till Kriss från skövde, med sambo och vovve. Kriss ska tydligen tatuera honom! Jah, det är tur att jag inte behöver ha nånting med dedär att göra ;) Men det ska ju bli spännande att se!
Annars blir det nog jättelugnt. Det ösregnar ute. Så tror inte det blir nån lekpark idag. Vet inte vart den där snöstormen som var utlovad tog vägen… Men det hade väl inte varit nån höjdare de heller iofs.

 

Later!

23 januari 2009

[ Huga! ]

Efter att ha plågat mig igenom fortsättningen på Let’s Dance så måste jag bara säga att det ska bli ruggigt skönt att slippa se “blondinbella” i tv-rutan på ett tag.
(För jag lär ju inte ha mycket annat än Let’s Dance att se på fredagarna framöver heller).

“Huuuur många 18 åringar får dansa pardaaans? Hihi!”
( Ja blondinbella, du är  unik  som får dansa pardans REDAN som 18 åring!
Proffsdansarna i programmet har säkert inte övat mer än ett par år! )

Aagh, det måste vara påfrestade att vara så påklistrat käck hela tiden…. Ger mig fasen på att hon kommer dyka upp i nåt annat program på lördagar nu som man inte lyckas undkomma!

 

Jaaa jag har tråkigt!
Och jaa jag stör mig på über-käcka människor i tv!
Skyller på hormonerna ;)

[ Kvällsdopp ]

Införskaffade “Natusan Bedtime Bath” till Hampus igår.
Så de va vi ju tvungna att testa ikväll. Det står att det ska vara “ett milt, rengörande bad som ska hjälpa barnet att slappna av innan sänggåendet”. Jah, vet inte om det är just doften från badet eller själva badet i sig som får barnen avslappnade, men de kanske är värt å prova iallafall. Han somnar iofs som en stock om kvällarna, men efter ett par timmar brukar det bli lite oroligare.
Så nu har vi testat  :) Kanske kan han sova lite bättre av detta mirakel-badskum!

DIGITAL CAMERA

Förutom bananer så är nog avocado nåt av det bästa Hampe vet. Så efter badet blev det lite avocado-kalas i soffan.
Det är uppskattat :)PICT0990b

 PICT0989b

PICT0988b

Älskade gofis! <3

Kriss åkte till jobbet för 3 timmar sen, sonen sover sen 2 timmar tillbaka och en kompis kom och hämtade Ozzy precis för att han ska vara hundvakt i morgon. Så jaha, va ska jag hitta på nu då tro?
Har snart plågat mig igenom första biten av Let’s Dance men pallar inte mer. Tycker det är så träligt.
Kanske kan det finnas nåt annat sevärt på dumburken… Annars får det bli att somna till nån film som jag förmodligen sett ett par ggr för mycket ;)

Natti!

[ Fredag ]

Hampe sover lunch, som vanligt den här tiden och jag sitter och tittar på “våra bästa år”… Var väl en månad sen jag såg det sist, men det har knappt hänt nånting sedan dess! Att folk orkar titta på detta dag ut och dag in när det tar 3 veckor för dem i serien att gå igenom en dag :) Jaja, jag kan ju faktiskt byta kanal också ;)

 

Idag vaknade vi till snö  gen. Visste att det skulle börja snöa så igår planerade vi en liten pulka-tur. Ah visst, nu har snön tinat bort och vi har inte ens hunnit göra oss klara för att gå ut.
Det är sååå tråkigt det här!
Kriss börjar redan vi 19 idag.. Som alla andra fredagar så det blir inte så lång dag för oss idag. Och i morgon åker han till Hjo för att tatuera sig. Tänkte följa med från början, men det visade sig att en kompis till Kriss också skulle följa med och göra en gadd plus att dom skulle fixa nån bil innan…
Så njaaa.. jag skippar nog det tror jag ;) Jag å Hampe ska ut på egna äventyr vi!

Nedräkningen fortsätter.. bara 4 dagar kvar nu! Eller 5, det beror lite på hur man ser det… Jag räknar från 4 iallafall :)

[ Vecka 16 ]


Du är på dag 106 av 280. (37,9%).
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 0 fulla dagar (v15+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 16 jul 2009
Du har 174 dagar kvar till förlossning.

 

Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

22 januari 2009

[ Skit oxå…]

…Bokstavligt talat

Blev inte mycket uppdaterat idag heller. dåligt dåligt.
Har efter mycket om och men fått hit vaktmästaren idag igen… Han var här för en och en halv vecka sedan för att det var stopp i avloppet i köket… Han rensade och det blev bra. Igår blev de stopp i toan. Kuul! :( Ringde å ringde idag och tillslut fick jag tag på dem… Han kom på 30 minuter ungefär… Å de förstsa han säger är.. “Aha skulle tro att lillkillen saknar en leksak eller två” Åh va arg jag blev. Varför bara förutsätta det?! OM han nu skulle ha slängt ner nåt där så hade det varit jag eller Kriss som spolat ner den isf, för Hampus når inte upp att spola… Men det är ju inte så troligt… Han rensade å rensade i handfat och golvbrunn men sa att det var helt fritt… Så då var det bara leksaken i toan som skulle plockas bort.. han skruvade bort hela toastolen… Å hittade han nån leksak?! NEJ! Å de visste jag väl! Han rensade å rensade i avloppet till toan med och då blev det lite bättre… Så han tackade för sig och gick. En stund senare går jag och test-spolar i toan.. Då har han inte skruvat fast toastolen ordentligt så vattnet rinner ut i springan vid golvet… ÅÅÅH vad jag älskar detta!

Efter det gick vi å fikade…! Orkade inte vara hemma för jag var så less på allt. Jätte mysigt fik med riktigt gott fika. Så då blev jag glad igen ;)

Men nu är de dax å sova.
Väldigt tråkig blogg idag. Men jag ska bättra mig ;)

Natti!

[ Bättre ]

Det blev en dålig uppdatering igår. Vi var krassliga allihopa. Hampus feber gav med sig på kvällskvisten så han blev piggare, men jag fick dras med min fruktansvärda huvudvärk. Igår var det värsta dagen hittills. Det har nog inte med järntabletterna att göra för nu har jag tagit dom som jag ska varje kväll... Kanske har blodvärdet sjunkit ännu mer så jag borde ta två? Jag vet inte, men det är ju inte lång tid kvar tills jag ska till MVC igen så då kollar dom väl upp det. Har hört och läst att det ota beror på hormoner och brukar släppa runt v 23-25...
AH va skönt! BARA 7-8 veckor kvar då! :(
Nä va inte bitter nu, de blir nog bra!

Idag har vi inga speciella planer. Ska ta min timmes prommis efter att Hampus sovit lunch, men sen blir det nog inte så mycket mer... Tänkte vara lite huslig och byta gardiner och lite sånt. Japp det stämmer, vi har julgardinena kvar! har inte orkat ta tag i det riktigt än... ;)

Ska ta och fixa lite fulle mig och min lille prins nu.
Men återkommer senare, förhoppningsvis med något lite mer intressant :)

21 januari 2009

[ Grinigt ]

Vi är fortfarande lite sjuka här hemma. Hampus har nog feber idag med. Har inte tagit nån temp men han känns lite varm och är fruktansvärt grinig!  Och jag är inte alls pigg eller på humör för nånting idag känns det som, så det kommer nog bli en rätt påfrestande onsdag är jag rädd.

Nu sover prinsen iallafall. Hoppas han kan sova av sig lite sjuka och bli lite piggare. Ska nog också passa på att lägga mig framför tvn och slappa lite. Det finns inga måsten över huvud taget idag. Det är städat å fint, tvätten är tvättad, räkningar betalda  och maten från gårdagen går utmärkt att värma till lunch. Perfekt!

 

Later!

20 januari 2009

[ Konstiga tankar ]

Sonen sover och karln har åkt iväg till jobbet, äntligen kan jag slänga mig i soffan å pusta ut ;) Inte för att det är krävande att ha dem hemma och vakna!! Men det är bara det att jag njuter av ensamheten ibland. Tycker det är så skönt när jag får zappa hur mycket jag vill på tvn, ta mig nåt att äta på och bara njuta av att det är tyst. För några år sedan var detta mardrömmen för mig. Att vara ensam och att inte göra något var det värsta jag visste.
Efter att Hampe kom till världen och man lärde sig att klara allt på egen hand. Så lärde jag mig samtidigt att njuta av att bara vara.
Vara helt själv. Man behöver lite tid för sig själv ibland.

Nånting jag tycker känns lite konstigt denna gången är att jag ska “dela” mitt barn med någon…! Låter säkert helt sjukt för vissa men missuppfatta mig rätt. Det är helt underbart att “Nemo” (som bebben i magen för tillfället heter;) Kommer ha sin pappa närvarande och att jag kommer få den avlastning  och det stöd jag aldrig fick när Hampus var liten. (Av en fadersgestalt.) Men samtidigt är det min vardag att mitt barn bara är mitt… Jag har ju aldrig delat Hampus med någon annan, mer är min mamma och några fler såklart, som har ställt upp hur mycket som helst för oss! Jag är evigt tacksam!
Men just därför känns det lite konstigt att jag nu ska “dela” denna lill* med någon. De känslorna kommer jag nog inte undan, men kommer Aldrig hindra Kriss från att vara pappa till 100% för det!
Det är ju underbart att få dela detta med någon också!

Nu ‘delar’ vi ju rätt lika på Hampus också såklart :) Han kommer aldrig behöva känna att den nya bebisen har en “riktig” pappa och han bara en bonus… Det kommer vara lika för båda. Vi är ju en familj och Hampus ser Kriss som sin pappa och Kriss ser Hampus som sin son!

<3

[ Lite sjukstuga ]

Idag är det lite hängigt i fam. Hedblom/Andersson… Eller Anderssonen han sover så vet inte hur det är med honom, men jag känner mig lite seg och har väldans ont i halsen, å Hampeluren han har feber han. Det är ‘peppar peppar’ inte ofta han är sjuk. Snarare aldrig skulle jag säga… Jag tror att jag kan minnas att han varit sjuk 2 eller 3 ggr på 1 ½ år! Och då har han varit rejält sjuk i magsjuka bara en av de gångerna!

Hampus är givetvis lite hängigare idag än andra dagar, men han är då i farten iallafall! Fram och tillbaka springer han. Går och lägger sig i soffan en liten stund då och då men sen är han uppe å far igen. Å ja, de är ju iallafall positivt. Hade han legat deckad hade jag blivit orolig. Det är nog bara nån förkylning eller så på g!

I morgon är det bara en vecka kvar tills vi åker. Wii!
Gud va ja tjatar, låter som jag ska på lyxsemester till Bali eller nåt ;) Men jag längtar verkligen Hem!

På lördag ska Kriss åka till Morten i Hjo och tatuera sig…
Å jag, jag är inte alls avis… INTE ALLS!    *grrr*
;) Nädå… jag står nog ut att vänta ett antal månader , men det gnager lite i mig måste jag erkänna! :)

Nä dax för lite mat kanske. Kurr kurr säger magen!

Later!

19 januari 2009

[ Kyrkis Iggesund ]

Idag har det varit en bättre dag! Har sovit som en stock och tog mina järntabletter igår som jag skulle och vaknade utan huvudvärk! Jätteskönt.

Har varit  rätt lugnt idag, när vi vaknade var det helt plötsligt massor med snö ute! Laddade lite mentalt för en pulka-dag. Men ett par timmar senare när jag kikade ut var det bara slask kvar. Åh inte alls kul när det är nåt sånt här mellanting. Antingen kan de vara snö och några minusgrader, eller torrt, plus och uppehåll. Men men jag lär ju inte kunna styra över det…heller! ;) Vi var bara ute en sväng sen har Hampus och jag lekt hela dagen i stort sett. Han fick några böcker från Go-boken på posten idag som har varit det mest intressanta denna dag. En av dem var med djurläten och alla dessa ljudleksaker är ju väldigt uppskattade. Känns som 9/10 böcker som han har låter och i stort sett alla leksaker… Det är väl inte riktigt så, men det känns så när allt ska låta samtidigt. Ah jag har väl mig själv att skylla antar jag :)

I morgon tänkte vi besöka öppna förskolan en sväng. ENBART för Hampus skull… Jag saknar vår öppna förskola även kallad “Kyrkis”! De va de bästa; Kyrkis i Iggesund. Underbara “fröknar” och massa goa mammor/pappor och barn! Men vi kommer tillbaka. Där kunde man slappna av och låta barnen leka av sig medans man satt och snackade skit över en kopp kaffe och en macka.. (med barnen under ständig uppsikt…!  såklart..hm ;)  Ska tillbringa en del tid där när vi åker upp nu i slutet på månaden, och när nya bebben kommit så flyttar vi förhoppningsvis upp igen och då ska jag BO där ;)
Är så glad att jag gick dit då när Hampus var 3 månader. Det har givit både honom och mig väldigt mycket! Och hade jag inte gått dit (som jag faktiskt tvekade rätt mycket inför i början) Så hade jag ju inte träffat min underbara vän Liz och sötis Victor!
Och inte att förglömma alla andra goa människor jag lärt känna där! Tack för det Kyrkis i Iggesund!

100_3017 
En ‘gammal’ bild på Hampe å Victor när vi besökte BusPalatset!
Blir nog en tripp dit denna gången vi är uppe också :)

18 januari 2009

[ I brist på annat ]

När Hampe somnat hittade Kriss vårt pepparkakshus som vi aldrig fick tummen ur att bygga ihop innan jul… Vi gjorde pepparkakstavlor ikväll istället! ;) Resten är nu uppätet… Kan ju inte låta de ligga å bli gammalt! Så tavlorna ligger nu på kylning i kylen (så kristyren stelnar snabbt) sen ska vi festa loss på dem.
Åh idioter.

PICT0952

Kriss hade precis kikat på “miami ink” där av flames (ja, de är flames…)  Själv har jag spenderat för mycket tid med Hampe ;)


Trött är jag idag. För ett tag sen så fick jag stora problem så fort jag stoppade i mig dessa nedrans järntabletter som jag ska äta. Ska inte berätta vad för problem…*uh*  Men inge kul i alla fall. Nu blir jag istället trött och ‘huvudvärkig’ om jag inte äter dem på kvällen innan. Eller jag vet iofs inte om det har med dom att göra, men det slår aldrig fel. Det är som att mitt “järnlager” är helt slut och när jag får  mig dom blir kroppen jätte pigg, men glömmer jag dom på kvällen så känns de som att jag får straffet dan efter och vaknar med huvudvärk direkt.
Nu har inte den här dagen varit den allra bästa så tillståndet kan ju dels bero på det också… Men men nu är det snart sängdax igen, så det är bara att vänta på en ny dag! En förhoppningsvis lite bättre dag!

Natti!

[ Sanslöst ]

Vilka sjuka människor de finns alltså. Människor som bara tänker på sig själva och fullständigt skiter i konsekvenserna som förmodligen drabbar dem runt i kring, där ibland sina egan barn! Usch jag känner avsky, de gör jag inte ofta.

[ Torra nätter ]

Höll Hampus vaken igår för att ev kunna få sova lite längre idag. Tji fick jag. Halv 10 somnade han som en stock. Kl sju vaknade han. Gaah. De var ju inte direkt vad jag hade tänkt! Han somnade om efter en sväng på pottan och en flaska välling. Men det blev bara till nio ändå! Ja ja, de är väl så det är ;)

Fyra nätter i rad har Hampus varit torr på natten nu! Har börjat sätta honom på pottan på en gång när han vaknar och då gör han det han ska! Känns jätteskönt att slippa kliva upp på natten och byta kisseblöja! Hoppas det håller i sig. Men det gör det säkert inte. Han är ju bara 1,5!

Snart är det dax att sätta sig på tåget norrut igen. Bara 10 dagar kvar nu. Jag har nedräkning som vanligt :) Tågresan lockar inte, men nu har vi iaf en bärbar dvd spelare och det underlättar. Hampe kan roa sig med en film i en timme iallafall!

Nähe. Dax för frukost kanske!

Later!

17 januari 2009

[ Rubriker är svåra… ]

Idag har vi (Jag, Kriss, Hampe och två kompisar) varit till Lidköping en sväng… Det var racing på isen så hela familjen åkte å sladdade lite lätt… Folk måse ju undrat när det helt plötsligt kommer en fullproppad volvo 945:a med både hundar och ungar som sladdar runt på isen bland dom andra dårarna… :D …Ähe, det var inte så farligt som det låter. Vi åkte inte alls så fort.
Is är rätt halt vet ni ;)

Nu är jag så less och uttråkad.
Det värsta jag vet är att vänta på folk som är sena… Snäppet värre är att vänta på folk som helt plötsligt kommer på andra tankar och inte informerar och därmed inte dyker upp över huvud taget.
Aldrig mer!

God natt!

16 januari 2009

[ Detta händer inte ofta… ]

…Att jag är med på bild. Men tänkte slänga ut en bild på hela mig i gravid-skrud. Skulle kunna tro att jag ska föda imorn?! Antingen har jag gått längre än vad vi tror eller så är det 2 (eller fler!) där inne :P

Don’t mind slacker-frillan och ful-minen.
jag bjussar på de.

v15 (14 0)

Detta är alltså idag v15.

[ Vecka 15 ]

Du är på dag 99 av 280. (35,4%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 0 fulla dagar (v14+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 16 jul 2009
Du har 181 dagar kvar till förlossning.

Bebis – Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.

[ Älskade knäppskrutt! ]

Har suttit en stund i köket vid datorn och fixat lite. Har under hela tiden hört Hampe dona i vardagsrummet. Och så länge han är nöjd låter jag honom leka själv för det händer inte så ofta. Sen blev det lite väl tyst å då ska man börja undra vad som sker, antingen kikar han bara på tv, eller så är det nåt bus på gång…!
Jag tassade in i vardagsrummet och vad såg jag?! Jo, visst kikar han på tv, MEN, han har krånglat ner sig i YTTERFACKET på en resväskan som vi hade ståendes där inne och var i full färd med att dra ut alla våtservetter ur förpackningen han hittat i facket. Haha.

Ja va ska man säga. Underbara barn! blogg51 blogg5

15 januari 2009

[ Testar ]

Hittade nåt program som jag visst hade på datorn, Windows Live Writer. Nu har jag lyckats att koppla de till bloggen på nåt sätt…
Hoppas detta funkar nu så jag inte strular till allt! ;) Men det verkar ju gå bra hittills iallfall. Vet inte om detta skulle underlätta eller nåt, men ja tycker nog det är lite rörigt. Men det är väl en vanesak antar jag.

Nej, nu tv sen sova!

Natti!

[ Ingen framgång ]

Spagetti och köttfärsås på burk till middag - Hur bekväm får man bli egentligen?! Men med lite vitlök, champinjoner och en klick creme fraiche så blir det så tokigt faktiskt :) Är ingen mästerkock och ibland måste man få vara lat tycker jag nog. Hampe åt ju iallafall upp allt ;)

Ingen framgång med kommunen idag. Lyckades aldrig få tag i någon vettig människa. Bara telefonsvarare hit och dit. Citerar min mamma:
"Välkommen till den krångliga världen. Den består av folk som sitter i möte, folk som glömmer att tala om att de är tillbaka från mötet, vill du .... tryck 2, vill du .... tryck 6 osv osv" Helt sant!

Nu är jag så där fruktansvärt trött igen så jag bara skulle kunna somna stående men lär ju försöka hålla Hampus vaken till 19:30 iallafall! Tack o lov har han sovit bra ett par nätter i rad nu, så ska inte skylla på honom, det är jag själv som sover oroligt nu.

Later!


[ Tårar ]

När ska man sluta lipa åt allt då?
Kan inte ens se på tv normalt längre utan att börja böla.
Ja ja säger då de. Hormoner.
;)

[ Vårdnadsbidrag... ]

Det verkar inte vara nån som har koll. Knatade för en stund sen till försäkringskassan för att få lite information om vårdnadsbidraget. Det visade sig att det var till kommunen jag skulle vända mig istället. (det heter tydligen kommunalt vårdnadsbidrag) Sagt och gjort, vi gick vidare till kommunen. Inte en människa där. Så vi gick hem igen och istället så ringer jag till kommunens växel. Presenterar mig och ber om att få bli kopplad till någon som kan informera om vårdnadsbidrag. Kvinnan i andra änden svarar då... "men då är det väl till försäkringskassan du ska vända dig!?" Gaah jaha? Gör mig inte mer förvirrad än vad jag är! Förklarade att dom redan skickat mig vidare, och att jag endast ville ha lite information av någon som vet något. Till problemet hör att jag inte ens vet säkert om Skara kommun har infört vårnadsbidrag ännu. Men det måste ju finnas nån som kan informera om detta i så fall?! Skulle iallafall ringa tillbaka om en timme eftersom alla på just den "enheten" var på möte... Ofcourse! Jaja får ringa senare och se om jag lyckas få tag i nån kunnigare människa nästa gång!

14 januari 2009

[ Så sugen...! ]

Åh kan inte sluta kika på bebisgrejor! Skulle vilja köpa på mig massor redan nu..! Kanske i tidigaste laget, Ja veeet! Men det är ju bättre att sprida ut utgifterna över flera månader än att köpa allt i en klump på slutet, eller hur?! ;) Iofs har jag ju en del av de stora grejorna efter Hampus kvar och det är ju bra. Och blir det en kille så har jag ju mängder av kläder! Klart man kan använda en del av de till en tjej också.

Det "stora" som kommer att behövas är först och främst vagn och babyskydd till bilen. Ska försöka få ut Herqulesvagnen på blocket, men gissar att det inte blir så lätt. Det ligger en hel drös med likadana vagnar ute redan...vissa har funnits ute väldigt länge. Det verkar vara svårt att sälja vagn, då får man lägga sig riktigt lågt i pris isf :( Men en syskonvagn är nog ett måste. Har funderat på att ha kvar vagnen vi har och skaffa ståbräda istället. Men tror inte att Hampus är redo för att å och stå "på heltid" redan vid 2år. Därför lutar det mest åt en Phil & Ted's fortfarande... Så även om Hampus nu inte skulle åka vagn så länge till efter att den lille är född (vilket jag ändå tror) så kan vi ju ha kvar den tills minstingen inte behöver vagn längre, eftersom den går att göra till både enkel- och dubbel vagn! Skulle jag istället köpa en bred syskonvagn hade jag ju blibit tvungen att byta när Hampus inte använder den mer... och det känns inte så kul heller. Åh ja, man kan bli knäpp på detta. Ska iallafall släpa med mig min kära mor till "Lekstugan" när vi är i Hudik (under protest kan jag tänka ;) och testköra en P&T med Hampus i. Vem vet, de kanske inte alls är nåt att ha!

[ I brist på annat ]

Rensade mobilen på lite bilder så passar på att slänga in några här också. Utan inbördes ordning och något som helst gemensamt sammanhang :)


<3

13 januari 2009

[ Trötta är vi allihopa ]

På grund av att Hampus sover så dåligt om nätterna så är han redan 2-3 timmar efter att vi klivit upp så trött att han vill gå å sova igen... idag klev vi upp, efter mycket krångel hela natten, vid kvart i nio. Kvart över 11 var Hampus så trött att han somnade i soffan. Bar in honom i sin säng... Där sov han ungefär 1,5 timme. Och nu, vid 18.20 är han helt slut och skulle somna bums om jag la honom i sängen med en flaska välling. Problemet är att om jag gör det vaknar han ännu tidigare i morgon och så är vi inne i en ond spiral... Känns uselt att försöka hålla honom vaken när han är så trött, men vet inte hur jag annars ska göra. Om jag inte kan tänka mig att min kväll slutar redan vid 20 villsäga... Men det känns inte heller kul. Jobbigt detta. Vet inte vart de kommer från heller för han har sedan ett år tillbaka varit ett underbarn när det gäller att sova! Men men det är väl bara att bita ihop!

Nu protesterar grabben igen så jag pausar här.
Later!

[ Ettochetthalvt ]

Mitt lilla underverk, nykläckt.
13/7-07


Mitt stora underverk, 1,5 år senare.
Idag 13/1-09


Du är så älskad!


12 januari 2009

[ Äntligen... ]

NU har vaktmästaren varit här och fixat våra kranar och avlopp som vi felanmälde första gången för snart 2 månader sedan. Andra gången jag ringde, ett par veckor efter när fortfarande inget hänt, då hade hyresvärden på HSB ingen aaaning om att jag ringt en gång innan, men skulle genast skicka en felanmälan. I fredags ringde vaktmästaren å idag kom han! Bra jobbat HSB!

nu är de dax att ge sig iväg å fylla upp kylskåpet lite!

later!

[ Discodance ]

Hampe och Kriss hade disco igår kväll :)
Fråga mig inte varför Hampus slänger sig pladask på golvet, det är nånting han börjat med nu i dagarna...
Men go stil har han iallafall...
påminner mig lite om en papegoja som diggar till musiken ;)






11 januari 2009

[ Söndag ]

Det har varit en lugn dag på Hindsbogatan idag... Eller ja, halva dan var vi borta iofs. Har varit och träffat en tik som ev ska paras med Ozzy. En jättefin och mysig pitbull tjej! I huset fanns även ännu en pit, en stilig kille och en supersööööt liten rottis valp. Åh man blir sjuk. Men SKA inte ha en till vovve nu, de går inte! :( Bebis först och massa tid med den... sen får vi se hur det ser ut, hur vi bor och så vidare... Men drömma kan man ju!

Lyckades hålla Hamp vaken till 20 idag! de e inte illa pinkat ;) Hoppas han sover lite längre imorn, till halv 10 hade varit perfa. Som han jämt gjorde förr... Och att han inte vaknar så många ggr i natt! behöver min sömn nu känner jag... Å just därför ska jag ta och lägga ner här för ikväll och gosa ner mig i bingen!

Natti!

[ Tjockmage! ]


...Bildbevis.
Denna bilden är tagen i fredags (ingången av v14) på morgonen/förmiddagen till skillnad från de andra som är tagna på kvällen då man oftast är mer svullen. De får allt lugna ner sig lite nu ;)
Trots kulan har jag tappat 4 kilo sedan inskrivningen, å de är ju skönt iallafall. Alltså har inte medvetet gjort nåt för att tappa i vikt..!!

[ Sömnbrist och Barnprogram ]

Upp å ner upp å ner har jag sprungit inatt var det inte för att tömma blåsan(ursäkta) så var det för att söva Hampan som vaknade stup i kvarten... Å va de är träligt när det är såhär. Jag sover så pass dåligt om nätterna ändå så jag behöver inte vakna fler ggr än vad jag gör :(
Halv 9 vaknade Hampe för att gå upp. Han skriker då "MMAAAAMMMMMMAAAA!!!" så högt han bara kan, de skär genom väggarna nästan. Grannarna måste ju tänka ett och annat. Tur han inte skriker så ofta! Sen är det Bompa eller något annat barnprogram som gäller och idag behöver jag inte pina mig igenom det för just nu är det Nalle Puh! Jag älskar Nalle puh! Inte så mycket som tryck på kläder och dyl. men på tvn är de underbart! Tacka vet jag barnprogram från den gamla goda tiden.. ;)

09 januari 2009

[ En eller två?! ]


Ja då var tårtan färdigbakad. Vilket konstverk! ;)
Hoppas den smakar bra iallafall.

Har fick jag brev från kommunen ang Hampus dagisplats, eller förskoleplats som det heter nu för tiden, heter inte ens "dagisfröknar" länge... utan pedagoger! Gash va tråkigt! "pedagogeeen kom å hjälp mig!" *hmm* JAJA skitsamma! Iallafall så ser det ut som att Hampe har daigs(kommer aldrig säga annat!) i februari. Fattade inte riktigt när, men ska ringa på måndag och höra... Jätteskönt om det börjar ordna upp sig!

Ringde även mvc idag. Jag och mamma satt igår och pratade lite om bebisen i magen och släkten runt omkring. Och vi kom fram till att det finns en hel del tvåggstvillingpar i min släkt(vilket är ärftligt) Både nära och långt bort... och däremellan dessutom. Så jag blev lite osäker på om man kanske skulle ha meddelat det till barmorskan innan, vilket jag inte alls tänkt på. Det är på senare tid det slagit mig eftersom magen växer så fort och att jag minns att jag kände av ägglossningen så starkt, 2 gånger! Men barnmorskan sa bara att det är nåt som märks på ultrajudet nästa gång, dvs den 10 februari. Gaa... så ska man gå å va nervös tills dess då! Är de två där inne så lär jag ju trilla av pinn med tanke på att jag ibland undrar om det är nån där alls eller om jag inbillat mig allt. Hur som helst kommer det att bli spännande. TUR vi ska iväg till Hudik snart så jag får lite annat att tänka på. ;)

Nu sover Hampe så jag ska passa på att inta ryggläge i soffan och somna till nåt kasst fredasprogram, som vanligt när Kriss jobbar!

Natti!


En trött sötskrutt! <3

[ Fjorton ]

Lite piggare idag. Hampus har sovit bra. Han somnade 18 igår med och sov till halv 9... ska väl inte klaga på det egentligen även om jag skulle kunnat sova ett par timmar till. Får passa på dom 2 timmar Hampus sover lunch.
Idag är det dagen då jag ska ge mig på att baka tårta osv. 'kalaset' blir i morgon men har nu lärt mig att tårtan blir mer saftig om man gör den dan innan. Gud va dålig jag är på det här :S De blir nog bra!

Snön som så mysigt föll igår är nu spårlöst borta, det här är så tråkigt. Om det nu ändå inte kan bli vår så kan det väl iallafall vara lite snö på backen? Å det behöver inte vara så här jäkla kallt som det varit de senaste veckorna! Aldrig ska de vara bra :)

Å just det, måste jag ju informera om att jag går in i v14 idag! Jippi!
Det känns jättekul att det går så fort. Samtidigt som att jag blir lite rädd för att jag inte ska hinna njuta av graviditeten. Men som de flesta säger; Nu när jag är med från början så hinner jag förmodligen både njuta av den OCH tröttna på den!

Du är på dag 92 av 280. (32,9%).
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 0 fulla dagar (v13+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tors 16 jul 2009
Du har 188 dagar kvar till förlossning.

08 januari 2009

[ Tungt ]

Åh vad ska man göra för att orka med? Har varit helt slut hela dagen, orkar ingenting, påbörjar en grej men får avbryta för att jag mår illa och är så fruktansvärt trött så jag blir yr och dåsig... Hampus är såklart super uttråkad vid det här laget... Jag har försökt engagera mig så mycket det går idag men jag orkar inte. Och han gör allt för att få min uppmärksamhet. Kriss sover fortfarande. Han jobbar ju natt och sover till 15-16. Men sen har ju han sitt han ska göra. Åh, ibland önskar jag att det fanns några mirakelkurer det hade räckt om dom bara verkade i några timmar, men iallafall så jag skulle orka att ge min son all uppmärksamhet han förtjänar.
Idag är det en jobbig dag!

[ Ingen är perfekt va? ]

Har haft en riktig trött-morgon idag. Har legat i soffan en stund. Hampus har sprungit runt och roat sig med allt möjligt. Slog igång Bompa för att få honom att sitta stilla en stund. Sagt och gjort han satte sig på golvet framför vardagsrumsbordet (där han ofta sitter) med en bil och började kika lite på tv... 5 minuter senare ställer han sig upp och är helt brun runt munnen på händer och ben... "å, SHIT, bajs!" var de första jag tänkte men kom på mig själv fort eftersom jag borde känt en aning av de innan :-P
Däremot hade han hittat vår chokladask som någon(...hm...jag) lagt så lägligt under bordet! Hampan har haft ostört kalas för sig själv i 5-10 minuter... Ash då!
Som tur var fanns det inte så många bitar kvar i den...
Åh, man kan inte ha koll på allt... eller?!





07 januari 2009

[ Så var de med de ]


Ja, så var resan bokad! Inge krusiduller här inte!
28:e kommer vi och gör sta'n osäker igen ;)

Hampus sover redan. Han har varit så trött idag så vid 18 var det inget att snacka om, efter kvällsrutinerna gick han själv till sängen. En flaska välling senare så sover han gott! Skönt att få en tidig kväll ibland... hm inte för att 19 är så himla sent heller när jag tänker efter ;) Aja hur som helst så sover han nu. Ska nog ta mig ett bad tror jag, de är skönt för kroppen nu, tycker att allt ömmar. Ger mig fasen på att det är foglossning på G redan. Vet inte riktigt hur de ska te sig, men det gör ont i höfter, bäcken och ryggslut när jag sitter en lite längre stund, när jag går en lite längre sväng eller om jag ligger lite 'fel'... Jobbigt. Ska inte klaga bara de inte blir värre!
Hoppas det bara är nåt tillfälligt...som har hållit i sig i 2-3 veckor nu... :-S

[ Tågresa? ]

Sitter och planerar en liten hudiksvallstripp igen ;)
Var inte längesen vi var där men känner att jag vill passa på nu innan Hampus börjar på dagis och jag är fast i "jobbsökarträsket"! hittade resor för 237 resp 177 kr på sj :-O det tillhör inte vanligheterna må jag säga! Sj brukar kunna suga ur en rätt mycket annars! Här ska de åkas tåg igen! :-D Sen återstår bara valet om jag ska åka med vagn eller inte. Det funkade ju visserligen sista gången även fast vi hade TUNG packning, å denna gången behöver vi ju inte alls släpa lika mycket... ja, de går nog!

[ Gravid och arbessökande... ]

Va gör man? Hur gör man?
Är anmäld som arbetssökande på arbetsförmedlingen nu, ska träffa handläggare på måndag. Känns inte så ljust om jag ska vara ärlig. Hampus ska ut på dagis snart men har fortfarande inte fått besked om detta, men det är på gång enl kommunen. Men vet inte när. Kan ju dröja ett bra tag till om jag har otur. Det lär ju inte vara lätt att få jobb över huvud taget nu i dessa tider och ännu mindre attraktiv kan jag tänka mig att man är som gravid småbarnsmamma. Gash. :(
Var ju arbetslös redan innan Hampus föddes så har ju inte rätt till nånting i stort sett känns det som. Ska ta upp allt på måndag så får vi se vart vi hamnar. Hade varit skönt att få besked om dagis nu så man vet vad man ska utgå ifrån.
Fan det här med ekonomi tär verkligen!
Hela situationen tär!

06 januari 2009

[ Kalasbak ]

Japp, ska man 'snart' bli 2 barns mami så måste man väl börja baka själv också! Så det ska jag göra till på fredag när Kriss fyller, hade jag tänkt iallafall. Det är inte min starka sida om man säger så, men man måste väl börja nån stans! Har suttit hur länge som helst och kikat på recept nu. Aaahg varför finns de såå många recept för?! Har ingen aning vad jag ska göra än... Tårta ska de bli iallafall... Men de går ju inte att googla på "tårta" för att få inspiration om man är en nybörjare som ja.. Härregud vilka tårtor folk gör! Kände man sig inte kass innan så gör man de efter man kikat runt på bakverk på nätet ;) Å inte verkar de vara några utbildade "tårtbagare" (eller va de kan tänkas heta) som snor ihop dom heller, utan helt vanilga människor! ;-0
Jahopp, ja hoppas inte våra gäster varit inne och spanat på tårtor de senaste åren för då lär dom bli besvikna på min heelt vanliga gräddtårta som jag nog ska lyckas svänga ihop!

Natti!

[ Inte riktigt på topp ]

Det svänger från dag till dag. Ena dagen är jag jätte pigg och känner mig inte alls besvärad av nåt, jag donar, vill hitta på saker och suktar efter god mat. Andra dagar känner jag mig helt klubbad. Vill bara ligga i soffan hela dagen, känner inte för nånting och är inte alls sugen på att äta. Allt ömmar och huvudet känns så tungt. Idag är det en sån dag. Igår var det tvärt om. Men jag antar att det är normalt det med som allt annat i detta 'tillsånd'...

På fredag fyller Kriss år. Ska bjuda över lite släkt å vänner på kalas! Ska försöka ge mig iväg å köpa nya gardiner till vardagsrummet innan det. Vill städa bort julen här hemma nu, de var ändå ingen julstämning här när inget var klart. Men nu ska de bli lite vårfint istället. Japp, efter jul då blir det vår vet ni! ;)
Längtar verkligen till våren.
Mars kunde de gärna få vara nu!


05 januari 2009

[ jah...]


...behövs det någon kommentar? :D
<3

[ I drömmarnas värld ]

Vi sover och sover. Både jag och Hampus. I natt har han varit hur bra som helst. Somnade som en stock i soffan igår vid 18. Alldeles för tidigt egentligen, så var beredd på en tidig morgon. Han vaknade till en gång vid 04 men det var bara lite vatten och nappen som behövdes. Kl 09 vaknade jag, klev upp, kikade in hos Hampe som snarkade gott. Hann ta mig en kopp te och en smörgås innan han vaknade. Hur skönt som helst! Det svänger verkligen med sovningen nu!
Jag däremot, vet inte vart jag är om nätterna? Känns som att jag är tröttare när jag vaknar än när jag går och lägger mig! Har en väldigt intensiv dröm-period just nu. Drömmer massor, kommer ihåg det mesta och det känns verkligen som att jag varit med om det jag drömt för är jag helt slut när jag vaknar. Ganska jobbigt. Men har gjort det till en vana nu att försöka vila dom 2 timmar Hampus sover på dagen. Det är skönt iallafall. Men jag hoppas det här drömmandet på natten slutar snart. Sååå kul är det inte!

04 januari 2009

[ Kaaallt ]

Fy fasen va kyligt det är nu. Fryser enda in i benmärgen känns det som.
Har trots detta varit till lekparken idag som alla andra dagar ungefär. När vi kom tillbaka var Hampus så röd om näsan att jag nästan trodde den förfrusit. Men så är nog inte fallet för den såg normal ut igen efter en stund i värmen ;)
Hampus deckade i soffan kl 18 ikväll.. inte så bra, men men det får gå för denna gången. Han äter så dåligt nu och jag inbillar mig att det har med gaddarna som är på väg upp att göra... Hoppas det. Kanske därför han är trött också? Det blir sån kontrast när han helt plötsligt inte vill äta, eftersom han varit ett matvrak i hela sitt korta liv. Men jag känner att så länge han får i sig lite mat och desto mer välling så är det ingen fara om det strular några dagar. Nu ska jag ta och bära gossebarnet i säng och sen slänga mig framför tvn!

Natti!

03 januari 2009

[ Vecka tretton ]

Du är på dag 86 av 280. (30,7%).
Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 1 full dag (v12+1).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tors 16 jul 2009
Du har 194 dagar kvar till förlossning.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.



[ En trip till Danmark ]

På plats och redo!

De här ska bli kuuul mammaaa

Bara en tupplur först...

Nä, de här vi inte kul mammaaa..!

Jag har Inte fostrat honom till detta! ;-O

Kriss fick tillslut sin efterlängtade El Maco!
-He loves it!

Öresundsbron i dimma...

Rød pølse till frukost!

En tur vid havet i Nyborg..

Har man ingen vagn och för korta ben för att gå långt,
då lånar man 'oldefars' kärra istället!


Efter allt nyårsståhej är det mysigt att kura ihop sig
framför tvn tills man somnar!

02 januari 2009

[ Hjemme igjen ]

Puh vilken resa, själva vistelsen var kanon! Bilresan gick också jättebra, men min kropp är inte skapt för att sitta i en bil så länge känner jag! känner mig viken på alla håll. Hampus har varit otroligt duktig. På ditresan sov han bara ca en timme av 8 men var duktig ändå. På hemresan sov han desto mer, men det var verkligen inga problem att få honom i säng nu när vi kom hem ändå. Han slängde av sig tröjan och sprang in till sin säng. Ville inte ens ha välling. DET är ovanligt! Lillskrutt! <3
Uppdaterar med lite bilder i morgon.
Nu är det kvällsfika och sen sängen som gäller!

Natti!